Effectieve loopbaantool: Body Mind Language

Effectieve loopbaantool: Body Mind Language

Juni 2012 heeft Marianne Elken, van ElkenTalent in IJsselstein/Nieuwegein, de nieuwe opleiding Body Mind Language met succes afgerond. Daarmee kan zij als loopbaanprofessional en mental coach in Nederland de in deze nieuwe hbo-opleiding opgedane kennis combineren met haar professionele activiteiten. Marianne Elken is sinds 2003 actief in loopbaanadvies & personeelsontwikkeling. Haar focus ligt op het manifesteren van de meerwaarde van leidinggevenden en werknemers en op het vergroten van hun onderlinge samenwerking. De manier waarop zij dit aanpakt, heeft bovendien een positieve uitwerking op de organisatie, hun klanten en het privéleven van haar cliënten.

IMG_3999De opleiding Body Mind Language Coach/Trainer is ontwikkeld door de bekende trainer Jos Dolstra, eigenaar/directeur van het Body Mind Language Instituut (BMLi). De opleiding leert de link te lezen tussen lichaamshouding, lichaamstaal en levens-/werkhouding. Dit kan door coaches gebruikt worden om cliënten sneller en effectiever naar oplossingen te brengen. De wijze waarop een cliënt in het leven (werk) staat, wordt door lichaam, houding en lichaamstaal weerspiegeld. Door de cliënt gerichte bewegingsopdrachten te laten uitvoeren, voelt deze sneller en duidelijker wat hij/zij kan veranderen om tot de beste versie van zichzelf te komen. Aan de hand daarvan kan de leef-/werkomgeving van de cliënt optimaal worden ingericht.

portretMzw7Doordat Marianne Elken de Body Mind Language methodiek als een van de weinigen in Nederland kan aanbieden, geeft dat haar cliënten het grote winstpunt hun volle potentieel te kunnen bereiken op een aansprekende, actieve manier zonder dat daarbij per se veel of lange gesprekssessies nodig zijn. “Dit is werkelijk vernieuwend binnen de professionele (loopbaan)coaching”, aldus Marianne Elken na diverse gesprekken hierover met vakgenoten die Body Mind Language nog niet kenden.