hr businesspartner, coach, trainer voor plezier en rendement in werk

PortretMkleur6

Coachstijl: oplossingsgerichte no-nonsense houding; problemen aanpakken bij de bron; actiegericht; direct in de communicatie; enthousiast; energiegevend; compassievol.

Focus op wat je wilt bereiken in plaats van wat je wilt vermijden.

Struikelblokken worden een opstap naar oplossingen die weer rendement en werktevredenheid opleveren.

Aandacht voor duurzaam vergroten van zelfsturing, zelfredzaamheid en ieders persoonlijk leiderschap. De som is meer dan de gelijke delen afzonderlijk.

Om kort door de bocht te gaan… ik ben een hr business partner, ofwel… een vakidioot op het gebied van hrm. In die rol ben ik sparringpartner en coach voor lijnmanagers en hun medewerkers. Met mijn specialisaties arbeidsmobiliteit en loopbaanontwikkeling streef ik ernaar om werk voor en met elkaar betekenisvol en gewoon werkbaar te maken. Kun je je voorstellen dat nog steeds 70% van werkend NL niet tevreden is met of in zijn werk? Zo jammer en onnodig!

Betekenisvol werken = van toegevoegde waarde zijn

Dat het ook anders kan, baseer ik op mijn ruim 25 jaar werkervaring in het begeleiden van leidinggevenden en medewerkers in hun veranderingsprocessen in werk, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Werkgevers en opdrachtgevers waarmee ik gewerkt heb en werk, zijn: gemeenten (o.a. Utrecht, Almelo), bouwbedrijven (o.a. Ballast-Nedam, F5 projectengroep), zorginstellingen (o.a. Parnassia, Arbo-Unie, Longfonds), scholengemeenschappen (o.a. Wellant-college, St.Nicolaaslyceum) mobiliteitscentra/uitzendbureaus (o.a. SPARQ/Randstad, ViaWerk) en MKB (o.a. Subb4, Sabel Communicatie).

Van weerstand naar flowhand_ijs

Of ik nu als hr business partner, of als (loopbaan)coach wordt ingezet… Mensen ervaren mij als een geboren communicator die met humor en luchthartigheid anderen helpt het beste van elke situatie te maken. De feedback die ik steeds ontvang is, dat ik met flair, wijsheid en relativeringsvermogen mensen snel uit de weerstand kan halen en hen eenvoudig in beweging kan brengen naar het ontdekken van mogelijkheden of oplossingen. De grappigste feedback van een cliënt was dat hij ‘even vitamine M bij mij kwam halen’.

Expertise

Die ligt kort gezegd op het gebied van het empoweren van vastgelopen managers en professionals, zowel individueel als groepsgewijs. Ik help hen weer eenvoudig in beweging te komen voor wat zij het liefste willen bereiken. Van de struikelblokken die we in dat proces tegenkomen, maken we een opstap naar gewenste resultaten, waar iedereen weer blij van wordt.

Mijn opleidingsachtergrond ligt op het gebied van veranderingsprocessen, zoals: hbo Personeelsbeleid en Arbeidsmarktpolitiek met aanvullende verdiepingsmodulen Strategisch HRM, Organisatiekunde en Veranderingsmanagement. Verder specialisaties in: Projectleiderschap (Twijnstra & Gudde), Mobiliteits- en Loopbaanadviseur (Hoogendijk),  Dilemmamanagement (gedragsassessment), Oplossingsgericht Coachen, Body-Mind-Language coach- en trainersbevoegdheid (BMLi Instituut).

match_burnoutExpertise haal je ook uit je levenservaring en dat is voor mij niet anders. Als echtgenote en daarnaast moeder van twee inmiddels volwassen kinderen heb ik leren omgaan met de balans privé/werk. Een keiharde les, omdat ik in een burnout terecht kwam. Niet fijn, lastige periode, maar mensen wat kom je er sterker uit! En hoe prachtig vind ik het, dat ik daardoor mensen nog effectiever kan helpen een burn-out te voorkomen, of als je erin zit, wat je kunt doen (en laten) om eruit te komen.

Office_Laptop-iPhone_handOndernemerschap

Verder heb ik in 2003 de omslag gemaakt van werknemer naar ondernemer. Een spannende beslissing, ondanks dat ik er al drie jaar mee bezig was om ‘m te nemen. Een goedbetaalde baan opzeggen en te gaan voor het avontuur werd door mijn omgeving als gekkenwerk gezien, maar ik wist dat ik het wilde meemaken. En ik kan je zeggen, dat ik daar geen moment spijt van heb gehad. Wat overigens niet wegneemt dat mijn roeping dezelfde is gebleven; mensen helpen hoe zij betekenisvol in hun leven en werk kunnen staan, zodat we een toegevoegde waarde zijn voor onszelf en de (werk)omgeving.

© Copyright 2024 ElkenTalent

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress