Hoe blij kun je zijn met 50 bomen?!

Hoe blij kun je zijn met 50 bomen?!

Vol trots zijn wij in 2016 Bronze Partner geworden van Tree of Life, een project van Stichting Het Kan Wel!, opgericht door Pauline Versteegh. Een opmerkelijk, krachtige vrouw die keer op keer bewijst dat zij de naam van haar Stichting eer aan doet.

Het Kan Wel!

Als Nederlandse vrouw heeft zij het voor elkaar gekregen om samen met de Togolese overheid en bevolking 25.000 vluchtelingen en ontheemden in het Afrikaanse Togo, weer bestaansrecht te geven. Zij ging de strijd aan met de elementen en organiseerde met een flinke dosis doorzettingsvermogen nieuwe kansen waar eerst wanhoop heerste. De mensen in de nieuwe provincie Vlakte van Mô hebben inmiddels een groeiende economie, infrastructuur, scholen, waterputten en zelfs een bescheiden ziekenhuis en een herberg.

Zeg nou zelf, wat een fantastisch resultaat! Maarrrr ….. Pauline is nog niet klaar en heeft alle hulp nodig om het ontboste Togo weer van prachtige bomen te voorzien. Bomen die werkgelegenheid opleveren omdat ze daar gekweekt, geplant en verzorgd worden. Bomen die niet alleen de lucht voor Togo en Afrika zuiveren, maar door de grootschaligheid van het bos dat gaat ontstaan, een verbeterde impact zal hebben op onze aardbol.

Bronzen Partnerschap

Zoals gezegd is ElkenTalent vol trots dit jaar een bronzen partnerschap aangegaan met Tree of Life door jaarlijks 50 bomen te sponsoren. Dat is al een minibos! Hoe gaaf is dat? Wil je meer of minder bomen per jaar sponsoren? Dat kan natuurlijk ook. Voor € 5,- per boom doe je al mee.

Wij zijn in ieder geval blij met dit initiatief omdat het leven begint met  inademen van lucht. Toen ik als interim HR manager bij het Long Fonds (toen nog Astma Fonds) werkte, werd mij duidelijk dat dit voor veel mensen geen vanzelfsprekendheid is.

Wil je als mens tot uiting komen, dan heb je het nodig het leven ten volle in te ademen. Wij dragen daar graag aan bij! En jij?