Met LinkedIn-tip door naar tweede gesprek

Met LinkedIn-tip door naar tweede gesprek

job-chancesGraag deel ik met jullie de spontane reactie van één van mijn 50+ cliënten naar aanleiding van een LinkedIn-tip die ik hem had gegeven. Eigenlijk was het een tip zo tussen neus en lippen door, maar het effect was er niet minder om.

Eenvoudig uit te voeren tip, ook voor jou!

In de voorbereiding op zijn sollicitatiegesprek hadden we namelijk vooral doorgenomen hoe hij zich krachtig kon profileren met als doel zijn kans op een tweede ronde te vergroten. De tip die ik ‘m daarbij gaf, is heel eenvoudig uit te voeren en toepasbaar voor iedereen. Ja, ook voor jou! Ik kan je alvast verklappen dat hij inmiddels voor het tweede gesprek is uitgenodigd. Nieuwsgierig geworden naar deze tip? Dit is wat hij mij voor bedankte…

“Het gesprek met de HR-dame verliep prima en ik vond de sfeer uitermate plezierig. Ook het feit dat ik ex-werknemers via Linkedin benaderd had en zelfs van één van hen de groeten aan haar moest overbrengen heeft, volgens mij, echt geholpen om een goede eerste indruk achter te laten. Bedankt voor de tip.”

De reden dat ik deze tip ook met jullie wil delen, is om nog een keer te benadrukken hoe het netwerk van LinkedIn voor jou kan werken om naar werk te komen. Ook als je eigen netwerk niet zo groot is. En hoe leuk het is om in contact te komen met andere mensen die je voorheen nog niet kende? Je hebt niet alleen een netwerkcontact erbij, maar zult ook ervaren dat LinkedIn-ers elkaar graag verder helpen om van wens naar werkelijkheid te komen.

Dat deze tip ook jou veel succes mag bieden!