– Lijkt het alsof anderen jou of je boodschap niet begrijpen?
– Straal je niet uit wat je zegt? Wil je jezelf beter profileren?
– Wil je leren duidelijk te maken wat je wilt communiceren?

Als één of meer antwoorden op deze vragen ‘ja’ luidt, dan is ons programma  Effectieve Communicatie iets voor jou of jullie team! Leren effectief communiceren is zinvol wanneer je dreigt vast te lopen in het contact anderen en/of met elkaar. Dat kan bijvoorbeeld zijn, omdat je ervaart dat collega’s, leidinggevende of klanten je niet snappen, of dat je het zelf lastig vindt anderen te begrijpen. Ook kan het zijn dat je juist teveel aan het woord bent en te weinig naar anderen luistert.

Je weet in ieder geval dat jouw communicatie effectiever kan, maar je weet niet goed hoe je dat kunt veranderen. Wat je wel weet is dat het je steeds meer frustreert en/of zelfs onzeker maakt in je functioneren en dat wil je in ieder geval niet meer.

Doel van ons programma Effectieve Communicatie
Jou en/of jullie team te begeleiden naar een doeltreffende manier van communiceren, zodat je in staat bent
– je doel te bereiken en
– de relatie met gesprekspartners goed te houden, ook in lastige situaties.

Inhoud
Het accent van onze effectieve communicatie ligt enerzijds op het aanleren van gesprekstechnieken, anderzijds op het toepassen van communicatieve vaardigheden. In het programma besteden we vooral aandacht aan het samenspel van wat je zegt (verbaal) en hoe je dit overbrengt in lichaamshouding en stemgebruik (non-verbaal). Verder leer je actief
– de vier communicatieniveaus toe te passen,
– vaardiger te worden in het empatisch, actief luisteren,
– assertief te zijn,
– verborgen boodschappen te herkennen,
– feedback te geven en ontvangen,
– met weerstand om te gaan en
– conflicten in de hand te houden.

Tijdens de begeleiding kun je spelenderwijs oefenen met het nieuw aangeleerde, zodat je direct al in de dagelijkse praktijk effectiever bent in je communicatie.

Praktijkcase
Door alle ontwikkelingen liepen wij als team stadsdeelbeheerders steeds vaker vast in onze communicatie naar de burger, de politiek, maar ook intern naar elkaar en de medewerkers die we aansturen. Veel verschillende niveaus waarop verwacht werd dat wij daarin slim zouden communiceren. Ons afdelingshoofd zag gelukkig in dat wij extra training konden gebruiken, waardoor wij het programma Effectieve Communicatie van ElkenTalent mochten volgen.

Door een serie van 4 dagdelen trainingen, tussentijdse praktijkopdrachten, reflectie en ook fysieke oefeningen hebben wij inzicht gekregen in hoe wij communiceerden en wat beter en dus effectiever kon. Op een humorvolle wijze wist Marianne ons duidelijk te maken wat niet werkt en konden we op een open manier oefenen met gesprekstechnieken. Door de praktische aanpak werden we elke dag, bijna moeiteloos steeds vaardiger in onze communicatie. Eigenlijk is het gek dat wij dit niet eerder in onze opleidingen hebben geleerd.

Door de veelzijdigheid van het programma begrijpen we beter wat de ander nodig heeft. We zijn bovendien communicatief flexibeler geworden, kunnen makkelijker schakelen tussen de verschillende niveaus, waardoor we effectiever onze doelen halen. Ook bij klachten, weerstand of kritiek weten we de relatie goed te houden met derden, maar ook met de collega’s onderling.

Wat levert Effectieve Communicatie mij op?
– bewustwording eigen communicatiepatronen
– congruentie in lichaamstaal, lichaamshouding en spreektaal
– vaardig worden in toepassen van gesprekstechnieken
– vergroten communicatieve vaardigheden
– beter begrip van de ander en daarop in kunnen spelen
– omgaan met weerstand als vorm van samenwerking
– plezier en inspiratie

Investering
Afhankelijk van de vraag zal het aantal sessies worden bepaald. De trainingen bestaan in principe uit dagdelen van 3 uur voor teams en 1,5 uur voor individuele sessies. We starten met een online assessment. Door onderstaand formulier in te vullen, nemen we graag contact me je op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat mag je verwachten?
– Uitgebreide online intake
– Online assessment met rapportage
– Nader en in overleg aantal af te spreken trainingssessies
– Trainingsmap op maat
– Tussentijdse oefeningen, direct toepasbaar in de praktijk
– E-coaching na elke sessie
– Follow-up sessie van respectievelijk 2 uur voor teams en 1 uur voor individuele trainees, drie maanden na afronding van het programma

Ja, ik heb interesse! Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op

Programma's

  Naam

  E-mail (verplicht)

  Ik heb interesse in het programma:

  Opmerkingen

  © Copyright 2024 ElkenTalent

  Facebook

  Likebox Slider Pro for WordPress