– Ben je met veel zaken tegelijkertijd bezig? Strijd tegen de klok?
– Hol je steeds achter de feiten aan? Voel je je opgejaagd?
– Gaat concentreren je lastiger af? Heb je stressvolle gedachten?

Als één of meer antwoorden op deze vragen ‘ja’ luidt, dan is ons effectieve programma Je Stress De Baas, iets voor jou! Dit programma is zinvol wanneer je het gevoel hebt dat je jouw stress niet meer de baas kunt. Ergens weet je al dat je hier iets aan moet doen, maar je weet niet hoe.

Wat je wel weet, is dat stress je angstgevoel aanwakkert. Je hebt vaker het gevoel tekort te schieten en daar heb je geen zin meer in. De tijd is gekomen om weer regie te nemen. Je gaat stoppen met de marionet te zijn en weer zelf aan de touwtjes trekken.

Kijk ook even naar deze video (engelstalig) van rabbi dr. Abraham Twerski waarin hij het verhaal van de kreeft vertelt die stress en discomfort ervaart wanneer hij in een te krappe schaal zit. Voor de kreeft een signaal dat hij aan het groeien is en dus een nieuwe schaal nodig heeft die beter past. Het moment van afleggen van de ene schaal en het bewonen van de nieuwe schaal is een moment van kwetsbaarheid.

Doel van ons effectieve programma Je Stress De Baas

Wat we je NIET gaan leren is je stress te managen. Want waarom zou je iets willen managen, wat je niet wilt hebben? Wat we WEL doen is jou begeleiden in hoe jij jezelf beter kunt managen, zodat je de baas wordt over je stress of werkdruk. Hierdoor ga je meer rust in je hoofd en lijf creëren, zodat je ook in stressvolle omstandigheden op natuurlijke wijze de regie kunt houden. Je voelt jezelf in evenwicht, ongeacht de situatie waarin je op dat moment bent. Lees ook het blog Stress-management op het werk? Onzin!

 

Inhoud

Het accent van ons effectieve programma Je Stress De Baas ligt op het leren luisteren naar je lijf en de gedachten, gevoelens die je daarbij hebt. Je lichaam is namelijk een uitstekende signaalgever. Het levert je de praktische wijsheid op waarmee je eenvoudige aanpassingen kunt doen om je stress de baas te worden. Niet alleen ademhaling en spierspanning krijgen aandacht, maar ook ga je actief aan de slag met ingesleten gedragspatronen, belemmerende overtuigingen en timemanagement. Tijdens de begeleiding laten we je al spelenderwijs oefenen met de nieuwe inzichten die je opdoet, zodat je deze moeiteloos voort kunt zetten in je (werk)leven.

 

Praktijkcase
Referentie

Voor mijn organisatie was ik een ‘high potential’ zoals dat heet. In korte tijd maakte ik promotie van juridisch medewerker naar coördinator en teamleider van inmiddels 45  medewerkers. Er lag van alles op mijn bord, wat het liefst gisteren nog af moest. Ik kreeg er zoveel stress van dat ik de handdoek al in de ring wilde gooien. Dat was het moment waarop mijn werkgever mij overhaalde om eerst nog het programma Je Stress De Baas te volgen. 

Door een serie van vijf gesprekken, tussentijdse praktijkopdrachten en aardig wat fysieke oefeningen heb ik scherp in beeld gekregen wat mijn stressfactoren zijn en hoe ik mentaal, fysiek en emotioneel op stress reageer. Ik ben er bijvoorbeeld achtergekomen dat de situaties zelf mij geen stress opleverde, maar wel de wijze waarop ik ermee omga. Ik vroeg bijvoorbeeld weinig ondersteuning, legde de lat hoog, wilde alle ballen in de lucht houden en plande in mijn agenda geen rustmomenten.

Het was zo’n eyeopener voor me dat ikzelf degene was die mijn eigen stress creëerde, dat ik al direct voelde de baas erover te kunnen zijn. Dankzij dit programma luister ik nu veel beter naar mijn lichaam, zorg ik voor een beter timemanagement, heb ik een betere balans kunnen aanbrengen tussen spanning en ontspanning en tussen control en loslaten. Het maakt dat ik ondanks alle drukte op mijn werk, toch ontspannen blijf.

 

Wat levert het programma Je Stress De Baas mij op?

– bewustwording ingesleten stressgedrag en -gedachten
– leren jezelf te managen, in plaats van je stress
– praktische handvatten voor balans
– ontspanning en rust creëren ook in drukke omstandigheden
– persoonlijke ontwikkeling en groei
– plezier en inspiratie

 

Investering

Door de effectiviteit van dit programma zijn vijf intensieve sessies van gemiddeld 2 uur voldoende. We starten met een online assessment. De sessies worden individueel gegeven en vragen een financiële investering van  € 1.250,- excl. 21 % BTW. Wil je graag in groepsverband deze training-op-maat te volgen? Ook dat kan. Via onderstaand formulier nemen we dan graag contact met je op over de wensen en mogelijkheden hierin en zullen we je eveneens een aantrekkelijk financieel aanbod doen.

 

Wat mag je verwachten?

– Uitgebreide online intake
– Online assessment met rapportage
– Vijf sessies van 2 uur
– Trainingsmap op maat
– Tussentijdse oefeningen, direct toepasbaar in de praktijk
– Wekelijkse E-coaching
– Follow-up sessie van 1 uur, drie maanden na
afronding van het programma

Ja, ik heb interesse! Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op

Programma's

  Naam

  E-mail (verplicht)

  Ik heb interesse in het programma:

  Opmerkingen

  © Copyright 2024 ElkenTalent

  Facebook

  Likebox Slider Pro for WordPress