– Wil je meer ruimte voor jouw talent binnen de organisatie?
– Is een overstap naar een andere baan voor jou geen optie?
– Zou je meer of anders willen bijdragen in je huidige werk?
– Vraag je je af hoe je je werk beter en leuker kunt maken?

Als één of meer antwoorden op deze vragen ‘ja’ luidt en je graag nog meer maatwerk wil leveren voor je organisatie, dan is ons programma job crafting iets voor jou!

Wat is Job Crafting?
Job Crafting is een proactieve, zelfstandige manier voor jou, als werknemer,  om taken en grenzen van jouw baan aan te passen. We noemen dat ook wel ‘sleutelen aan je eigen baan’. Meestal gaat het dan om herzieningen van je functie, waardoor deze beter aansluit bij je ervaring en talent. Denk aan het aanpassen van taken, werkrelaties, werkplek, werktijden, maar ook het veranderen van jouw kijk op je taken. Daarom is dit programma een zaak van zowel werkgever, als werknemer.

Je hoort ook wel eens de term Job Carving. Dan gaat het om kleinere aanpassingen, alsof je met een beitel of houtschaaf het hout wat bijwerkt.

Doel van ons programma Job Crafting
1) In samenspraak met je werkgever ruimte geven aan jouw eigen talenten
binnen je huidige baan.
2) Tijdig leren inspelen op de veranderende behoefte van je werkgever door meer of anders bij te dragen.

Inhoud
In dit programma inventariseren we aan de hand van je huidige functie, welke wijzigingen in jouw takenpakket mogelijk en wenselijk zijn. Daarnaast ga je ontdekken waar jouw ‘Sweet Spot’ (passie, talent, bijdrage) ligt en leer je deze af te stemmen met de behoefte van jouw organisatie in een veranderende samenleving. Resultaat is een win-win-voorstel waaraan jij en de organisatie praktische invulling kunnen geven.

Praktijkcase
Vivian is mijn naam en ik ben secretaresse voor een verzekeraar. Ik merkte dat mijn werkgever steeds vaker gebruik maakte van externe projectmanagers. Zelf voelde ik de behoefte om mijn talent breder in te zetten en tegelijkertijd wilde ik graag bij mijn huidige werkgever blijven. Ik heb toen bij mijn leidinggevende aangekaart dat ik wel graag projectmanagerstaken erbij wilde doen. In overleg met P&O is toen besloten om dit zorgvuldig te bekijken op de mogelijkheden.

Dankzij het job-crafting-programma kreeg ik scherp in beeld welke taken goed bij mij passen, hoe ik mijn organisatie nog beter kon ondersteunen en hoe we mijn talent nog verder konden gebruiken. Ik werk nu 24 uur als secretaresse voor mijn leidinggevende en ben daarnaast 8 uur werkzaam als projectmanager voor Klantenservice. Daarnaast volg ik een cursus projectmanagement. Het geeft een goed gevoel dat zowel mijn werkgever, als ik hier profijt van hebben.

Wat levert Job Crafting of Job Carving mij op?
– vergroten zelfkennis en pro-activiteit
– ruimte voor talentontwikkeling
– duidelijke richting
– vergroten adaptief vermogen
– oog voor organisatiebehoefte
– plezier en inspiratie

Investering
Drie sessies van gemiddeld 2 uur. We starten met een online assessment. De sessies worden individueel gegeven en het is ook mogelijk deze in groepsverband en incompany te volgen.

Wat mag je verwachten?
– Online assessment met rapportage
– 3 intensieve sessies van 2 uur met werknemer
– 2 sessies van een uur met werkgever
– Praktisch uitvoerbaar win-win-voorstel
– Mogelijkheid tot E-coaching na elke sessie

Ja, ik heb interesse! Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op

Programma's

  Naam

  E-mail (verplicht)

  Ik heb interesse in het programma:

  Opmerkingen

  © Copyright 2020 ElkenTalent

  Facebook

  Likebox Slider Pro for WordPress